Főoldal

Magyarország a fogászati paradicsom

Bár a magyarokról az a hír járja, hogy nem szeretnek fogorvoshoz járni és keveset költenek fogászati beavatkozásokra, mégis virágzik a magyar fogászati ipa. Külföldről több tízezrével áramolnak be a páciensek. A legtöbben Ausztriából és a környező országokból jönnek, de akadnak páciensek Németországból és Svájcból is, hogy nálunk vegyék igénybe a fogászati szolgáltatásokat. A fő célpont Sopron és környéke, de vannak, akik egészen Budapestig hajlandóak elutazni, hogy a hazai klinikákon gyógyítsák fogaikat. Az elmúlt években Debrecen lett a másik nagy célpont főleg az angolok számára, a közvetlen repülő járatnak köszönhetően. A legfőbb ok, amiért a külföldiek minket választanak, az árak miatt van. Sokszor az utazási költséggel együtt is csak a töredékébe kerül, mintha hazájukban vennék igénybe a fogászati beavatkozásokat. Épp ezért néhány magyar klinika honlapjain összeveti árait más országok fogászati áraival. Valamint sokat költenek reklámra is, hogy hazánkba csábítsák a külföldi pácienseket. A másik ok, hogy inkább minket választanak az, hogy saját hazájukban hosszú várólisták vannak, csak sok idő elteltével jutnak hozzá a megfelelő ellátáshoz. Ez talán ösztönzőleg hathatna a magyarokra, hogy míg külföldön várlisták vannak, addig az itthoniak töredéke veszi igénybe a fogászatok által kínált szolgáltatásokat. De a magas színvonal és a hosszan tartó garancia is kecsegtető lehet a külföldiek számára. Egy-egy beavatkozást követően, akár 5 év garanciára is számíthatnak a páciensek.

fogászat

A hagyományos fogászati kezelések mellett, nagy közkedveltségnek örvendenek az egyes esztétikai beavatkozások is, hiszen ezekhez is jóval jutányosabb áron juthatnak hozzá. A fogfehérítés, fogkő eltávolítás mellett sokan még a gyermekeik fogszabályozását is itt végeztetik el. A fogorvosok elmondása szerint legtöbben a fogpótló eljárások miatt jönnek, hiszen ezen tudnak a legtöbbet spórolni.fogorvos

A külföldi pácienseknek köszönhetően a magyar fogászat európai hírnévnek örvendhet. Emellett a magyar turizmust is nagyban fellendítik, hiszen van, hogy egy-egy kezelés keretében akár egy hetet is kis hazánkban töltenek, és ilyenkor van hogy néhány wellness központot is felkeresnek.